Innopet Logo
Hondenbuggy's

Hondenbuggy's

Kunnen jij en je trouwe viervoeter niet meer samen naar buiten? Met de hondenbuggy van InnoPet ga je er weer samen op uit.

Bekijk het gehele aanbod

InnoPet biedt hoge kwaliteit hondenbuggy’s voor alle soorten maten honden en voor alle toepassingen.

Overzicht van alle producten

Welke buggy past bij jou?
Fietskarren

Fietskarren

Met onze fietskarren gaan jullie samen zorgeloos op avontuur. Dankzij ons unieke bike & buggy model kun je elke fietskar ook als hondenbuggy gebruiken.

Bekijk het gehele aanbod

InnoPet biedt hoge kwaliteit fietskarren voor alle soorten maten honden en voor elke situatie.

Bekijk alle fietskarren
Meer producten

Meer producten

Bekijk ons assortiment en vind het juiste product voor jou en jouw kleine vriend.

Inspiratie & nieuws Over ons Contact

Drie signalen om artrose te herkennen bij jouw hond

Maak je je zorgen over de gezondheid van je hond? In dit artikel leggen we je meer uit over de symptomen van artrose, hoe het ontstaat en op welke wijze de dierenarts dit vast kan stellen. Weet dat je niet alleen bent als je je zorgen maakt over de gezondheid van je hond. Neem gerust contact op met de dierenarts om zeker te weten wat de oorzaak is en om de beste behandeling voor je hond te krijgen. We hopen dat dit artikel je helpt.

22 december 4 minuten lezen
Drie signalen om artrose te herkennen bij jouw hond

Wat zijn de symptomen?

Hieronder volgen drie symptomen waar je op kunt letten om artrose bij honden te herkennen en tips om hier snel naar te handelen:

  • Stijfheid en moeite met bewegen: Als je hond moeite heeft om op te staan, zich te strekken of zijn normale activiteiten uit te voeren;
  • Verminderde spiermassa: Als je opmerkt dat je hond plotseling minder spiermassa heeft rond een bepaald gewricht;
  • Veranderd gedrag: Artrose kan ook leiden tot veranderd gedrag bij honden, zoals onverklaarbare agressie of teruggetrokken gedrag.

Als je hond plotseling anders gaat gedragen of onverklaarbare pijn lijkt te hebben, is het belangrijk om contact op te nemen met de dierenarts om een juiste diagnose te krijgen. De dierenarts kan pijnstillers, ontstekingsremmende medicijnen en fysiotherapie voorschrijven om de aandoening te behandelen. In sommige gevallen kan chirurgie ook nodig zijn.

Max was een energieke zesjarige golden retriever en hij hield ervan om vroeg op te staan om te wandelen. Maar vandaag was hij anders. In plaats van zijn staart te laten zwiepen en rond te rennen, bleef hij achter Lisa aan lopen en leek hij moeite te hebben om op te staan.

Hoe ontstaat artrose bij honden?

Maar hoe ontstaat artrose eigenlijk bij honden? Er zijn diverse redenen waarom honden artrose kunnen krijgen. Eén daarvan is ouderdom. Het kraakbeen in de gewrichten kan na verloop van tijd slijten, wat vaker voorkomt bij oudere honden. Bovendien kan overbelasting van de gewrichten, zoals bij honden die intensief bewegen of te veel gewicht hebben, leiden tot artrose. Erfelijkheid kan ook een rol spelen, want sommige honden hebben van nature een verhoogd risico op artrose. Verder kan letsel aan de gewrichten, zoals een breuk of verstuiking, leiden tot artrose. Tot slot kunnen afwijkingen van de gewrichten, zoals dysplasie van de heupen, ook artrose veroorzaken.

Hoe wordt artrose vastgesteld?

Om artrose bij honden vast te stellen kan de dierenarts bijvoorbeeld een fysiek onderzoek uitvoeren, waarbij hij of zij de hond observeert en palpeert om te zien of er tekenen zijn van artrose. Daarnaast kan de dierenarts röntgenfoto’s of een MRI maken om de toestand van de gewrichten te beoordelen. Hiermee kunnen afwijkingen, zoals slijtage van het kraakbeen, worden vastgesteld. De dierenarts kan ook bloed- of urineonderzoeken uitvoeren om te kijken of er andere aandoeningen zijn die kunnen leiden tot artrose. Op basis van de resultaten van deze onderzoeken kan de dierenarts een diagnose stellen en de juiste behandeling voorschrijven. Het is belangrijk om op tijd artrose bij honden te diagnosticeren en te behandelen, omdat dit kan helpen om de levenskwaliteit van de hond te verbeteren en verdere complicaties te voorkomen.

Wat kan ik doen om het mijn hond zo comfortabel mogelijk te maken?

Er zijn verschillende manieren om het leven van een hond met artrose comfortabeler te maken. Een van de belangrijkste dingen is om ervoor te zorgen dat de hond genoeg rust krijgt. Dit kan betekenen dat de hond niet te veel beweegt of dat hij of zij niet te veel tijd doorbrengt op harde oppervlakken. Dit kan helpen om de pijn en stijfheid in de gewrichten te verminderen.

Daarnaast kan het gebruik van een hondenbuggy een uitermate geschikte oplossing zijn om het leven van een hond met artrose comfortabeler te maken. Een hondenbuggy is een speciaal soort wandelwagen waar de hond in kan zitten als hij of zij moe is of te veel pijn heeft om te lopen. De buggy geeft de hond de mogelijkheid om te genieten van frisse lucht en beweging zonder dat hij of zij te veel belasting op de gewrichten hoeft te verdragen.

Verder kan het helpen om de hond te voeden met een voeding die is afgestemd op de behoeften van honden met artrose. Dit kan betekenen dat de hond voeding krijgt met extra voedingsstoffen die kunnen helpen om de gewrichten gezond te houden, zoals glucosamine en chondroitine. Het is ook belangrijk om de hond te laten bewegen op een manier die de gewrichten niet te veel belast, zoals zwemmen in plaats van hardlopen.

Tot slot kan het soms helpen om pijnstillers of andere medicijnen voorgeschreven door de dierenarts te geven aan de hond om de pijn en stijfheid te verminderen. Het is belangrijk om altijd eerst de dierenarts te raadplegen voordat u medicijnen of andere behandelingen geeft aan uw hond. De dierenarts kan u helpen om de beste oplossing te vinden om het leven van uw hond met artrose comfortabeler te maken.

Gerelateerde verhalen

Hondenshow: meer dan een schoonheidswedstrijd
31 januari 2 minuten lezen

Hondenshow: meer dan een schoonheidswedstrijd

Deelnemen aan hondenshows is een opwindende en lonende ervaring voor zowel hondenbaasjes als hun harige viervoeters. Hoewel veel mensen hondenshows associëren met de traditionele conformiteitswedstrijden waar honden worden beoordeeld op hun uiterlijk, is er een hele wereld van diverse wedstrijden en demonstraties die verder gaan dan de standaard schoonheidswedstrijd.

In 3 stappen een hondenbuggy kiezen
26 november 2 minuten lezen

In 3 stappen een hondenbuggy kiezen

Het kiezen van een hondenbuggy kan een moeilijke beslissing zijn. Het is belangrijk om rekening te houden met jouw behoeften en die van je huisdier. Weet je niet zeker wat die behoeften zijn? Ontdek in 3 stappen hoe je een wandelwagen voor je huisdier kiest.

Met je hond op vakantie
9 november 4 minuten lezen

Met je hond op vakantie

Wie houdt er niet van vakantie? Je wilt er zeker van zijn dat je reis leuk is voor elk gezinslid, inclusief je hond. Lees deze tips om je hondvriendelijke vakantie te plannen.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Wil je relevante tips en tricks ontvangen voor jou en je trouwe viervoeter? En up-to-date blijven van onze nieuwste producten en acties? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Heb je vragen over dit artikel of over onze producten?

We helpen je graag. Neem contact op met Chantal.
Chantal_LoRes
Chantal Vermeulen
Klantenservice