Innopet Logo
Hondenbuggy's

Hondenbuggy's

Kunnen jij en je trouwe viervoeter niet meer samen naar buiten? Met de hondenbuggy van InnoPet ga je er weer samen op uit.

Bekijk het gehele aanbod

InnoPet biedt hoge kwaliteit hondenbuggy’s voor alle soorten maten honden en voor alle toepassingen.

Overzicht van alle producten

Welke buggy past bij jou?
Fietskarren

Fietskarren

Met onze fietskarren gaan jullie samen zorgeloos op avontuur. Dankzij ons unieke bike & buggy model kun je elke fietskar ook als hondenbuggy gebruiken.

Bekijk het gehele aanbod

InnoPet biedt hoge kwaliteit fietskarren voor alle soorten maten honden en voor elke situatie.

Bekijk alle fietskarren
Meer producten

Meer producten

Bekijk ons assortiment en vind het juiste product voor jou en jouw kleine vriend.

Inspiratie & nieuws Over ons Contact

Met je hondenbuggy op het strand

Welk seizoen het ook is, een strandwandeling is in elk weer leuk voor je hond. En zelfs als je harige vriend minder mobiel is, blijft het heerlijk om in de natuur te zijn en de frisse lucht op te snuiven. Omdat het duwen van een hondenbuggy op het strand niet altijd even makkelijk is, geven we je wat tips.

28 June 3 minuten lezen
Met je hondenbuggy op het strand

1. Wielen, velgen en spaken

Buggy’s met wielen van 6 inch en kleiner zijn niet erg geschikt voor strandwandelingen. Deze kleine, smalle wielen graven zich gemakkelijk in het zand in, waardoor het moeilijk wordt om de hondenbuggy over het strand te duwen of te trekken.

Hondenbuggy’s met metalen velgen en spaken zijn ook niet aan te raden. Langdurig contact met water veroorzaakt roest. Zout water zal het roestproces zelfs versnellen. Als je toch besluit om een hondenbuggy met metalen velgen op het strand te gebruiken. Zorg er dan voor dat je ze daarna met zoet water schoonmaakt en de wielen goed droogmaakt.

Je kunt het beste wielen met plastic velgen en spaken gebruiken. Buggy’s met wielen van meer dan 8 inch gaan gemakkelijker over het zand. Ook deze wielen moeten worden schoongemaakt na gebruik op het strand, maar vooral om het zand en zout te verwijderen. Wanneer vuil vast komt te zitten in kogellagers of verbindingen met de as, kan dit een krakend geluid veroorzaken wanneer je de buggy voortduwt.

2. Droog en mul zand

Ooit geprobeerd om met wielen op los, droog zand te rijden? Je zult gemerkt hebben dat het bijna onmogelijk is, je zou er ongelooflijk dikke banden voor nodig hebben. Als je een hondenbuggy over dit zand duwt, kan het voorwiel beschadigd raken. Wanneer het voorwiel zijwaarts draait en je blijft de buggy duwen, kan de voorvork of het frame van de buggy verbuigen.

Als je echt met de hondenbuggy door mul zand moet, kantel de buggy dan een beetje om het voorwiel van het zand te tillen en trek hem achteruit over het strand.

3. Vochtig en stevig zand

Het zand dicht bij de kustlijn is veel geschikter om een buggy te duwen. Als je met je voet op dit zand stapt, laat je nauwelijks een afdruk achter. Over dit zand kun je de hondenbuggy gemakkelijk duwen.

Kun je met de hondenbuggy over het strand?Voorwiel in mul zand.
Door te blijven duwen terwijl het voorwiel blokkeert, kan de voorvork vervormen.
Kun je met de hondenbuggy over het strand?Voorwiel op stevig, vochtig zand.
Op dit stevige zand kunnen de wielen met gemak rollen.

Innopet pet strollers for the beach

Deze buggy’s hebben wielen met velgen die niet roesten, waardoor ze beter geschikt zijn voor natte oppervlakken. Zorg er wel voor dat je de wielen met zoet water afspoelt en volledig droogt na gebruik op het strand. Goed onderhoud verlengt de levensduur van je hondenbuggy.

Lees meer over goed onderhoud van hondenbuggy’sRead more about proper dog pram maintenance

Gerelateerde verhalen

Puppy Kimbo en zijn panterprint buggy
6 September 2 minuten lezen

Puppy Kimbo en zijn panterprint buggy

Janine koos voor de InnoPet Allure Cheetah buggy voor haar puppy Kimbo, omdat ze een stijlvolle, praktische oplossing zocht om hem mee te nemen tijdens wandelingen en uitjes. Haar grotere hond kan nu lekker zijn wandelingen afmaken, terwijl kleine Kimbo een dutje doet in zijn buggy.

Harry, Holly en hun InnoPet Hercules
13 August 3 minuten lezen

Harry, Holly en hun InnoPet Hercules

Labradors Harry en Holly zijn onafscheidelijk. Samen met de baasjes gaat het duo graag wandelen en op avontuur in de Schotse natuur. Toen Harry artritis kreeg, gingen de uitjes steeds moeizamer. Toen baasje Jacqueline iemand zag met een hond in een buggy, wist ze dat dit het verschil zou maken voor haar familie.

Welk type hondenbaas ben jij? Doe de test!
9 August 2 minuten lezen

Welk type hondenbaas ben jij? Doe de test!

Ben jij een strenge trainer of een verwennende baas? Doe de test en ontdek welk type hondenbaas jij bent!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Wil je relevante tips en tricks ontvangen voor jou en je trouwe viervoeter? En up-to-date blijven van onze nieuwste producten en acties? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Heb je vragen over dit artikel of over onze producten?

We helpen je graag. Neem contact op met Chantal.
Chantal_LoRes
Chantal Vermeulen
Klantenservice