Innopet Logo
Hondenbuggy's

Hondenbuggy's

Kunnen jij en je trouwe viervoeter niet meer samen naar buiten? Met de hondenbuggy van InnoPet ga je er weer samen op uit.

Bekijk het gehele aanbod

InnoPet biedt hoge kwaliteit hondenbuggy’s voor alle soorten maten honden en voor alle toepassingen.

Overzicht van alle producten

Welke buggy past bij jou?
Fietskarren

Fietskarren

Met onze fietskarren gaan jullie samen zorgeloos op avontuur. Dankzij ons unieke bike & buggy model kun je elke fietskar ook als hondenbuggy gebruiken.

Bekijk het gehele aanbod

InnoPet biedt hoge kwaliteit fietskarren voor alle soorten maten honden en voor elke situatie.

Bekijk alle fietskarren
Meer producten

Meer producten

Bekijk ons assortiment en vind het juiste product voor jou en jouw kleine vriend.

Inspiratie & nieuws Over ons Contact

Een dagje ouder: de hondenpopulatie vergrijst

Net als mensen, hebben honden wat meer zorg nodig wanneer ze ouder worden. Een oude hond kan last krijgen van mobiliteitsproblemen of vermindering van gezicht of gehoor. Soms wordt het wat lastiger om de senior hond uit te laten, maar ook een hond op leeftijd gaat nog graag naar buiten!

4 september 3 minuten lezen
Een dagje ouder: de hondenpopulatie vergrijst

Als hondeneigenaren willen we onze trouwe viervoeters natuurlijk zo lang mogelijk bij ons hebben. Gelukkig hebben verbeteringen in voeding, verzorging en medicatie ervoor gezorgd dat de levensverwachting van honden steeds langer wordt. Ons geliefde huisdier wordt dus ook steeds ouder. En met de groeiende populariteit van het adopteren van volwassen honden, omdat dit vaak een stuk eenvoudiger is dan het opvoeden van een pup, is de vergrijzing van de hondenpopulatie een groeiende trend te noemen. Heb jij een senior hond?

Wanneer is jouw hond een senior?

Als baas van een oude hond ben je niet alleen: uit onderzoek van I&O Research is gebleken dat ruim 41% van de hondeneigenaren in Nederland een hond heeft van 8 jaar of ouder. Ook jij bent waarschijnlijk op dit artikel terecht gekomen omdat jij momenteel een hond hebt die op leeftijd is, of waaraan je merkt dat het lopen wat lastiger gaat. Iedere hond wordt een dagje ouder, maar niet elke hond verouderd op dezelfde manier en snelheid. Hoe meer je let op de tekenen van ouderdom bij jouw hond, hoe sneller en beter je hem of haar van de oude dag kunt laten genieten. Kleurt de vacht van jouw hond langzamerhand grijs, merk je dat hij minder mobiel en sneller vermoeid wordt? Deze symptomen kunnen wijzen op het ouder worden van jouw trouwe viervoeter. Ook veranderingen in zijn zicht en gehoor, eventuele schommelingen in gewicht, problemen met het gebit en plotselinge angst voor mensen kunnen duiden op ouderdom. Deze lichamelijke en geestelijke veranderingen zorgen ervoor dat jouw hond andere behoeften krijgt, waardoor aanpassingen aan hun levensstijl belangrijk zijn.

Veranderende behoeften

Senior honden hebben andere behoeften dan pups. En net als oudere mensen, hebben oudere honden ook meer rust en zorg nodig. Zoveel verschillen onze trouwe viervoeters dus niet van ons! Om jouw beste vriend de fijnste oude dag te geven is het belangrijk om aan zijn of haar veranderende behoeftes gehoor te geven. Door de verminderde mobiliteit kan jouw hond misschien geen lange afstanden meer lopen of naast de fiets rennen, maar dat neemt niet weg dat naar buiten gaan jouw hond nog veel plezier brengt. Ondanks de veranderingen die de tijd met zich meebrengt, hoeft het samen genieten van de buitenlucht niet te eindigen nu jouw hond minder actief is of extra zorg nodig heeft. Onze hondenbuggy’s en fietskarren geven jou en jouw hond de mogelijkheid om er weer samen op uit te gaan. De hondenbuggy’s zijn beschikbaar in verschillende soorten en maten en zijn daardoor geschikt voor iedere hond en situatie.

Ontdek de hondenbuggy

Jij wil jouw senior hond natuurlijk een comfortabel en fijn laatste levensfase geven. Met onze hondenbuggy’s, fietskarren, trolleys en tassen kunnen jij en jouw hond weer op avontuur. Door het comfortabele ligoppervlak en voldoende ventilatie van de hondenwandelwagens kan jouw hond weer heerlijk genieten van de omgeving en frisse lucht. Wat de situatie ook is, jouw hond kan weer met je mee naar buiten. Wilt je meer weten over waarom de hondenbuggy de perfecte oplossing voor jou kan zijn? Ontdek hier onze hondenbuggy!

Gerelateerde verhalen

Wandelen met blinde hond Teddy
23 april 3 minuten lezen

Wandelen met blinde hond Teddy

Na operaties aan goedaardige tumoren in het hoofd en glaucoma in de ogen, heeft hond Teddy geen zicht meer. Na volledig herstel geniet Teddy nog ontzettend veel van buiten wandelen. Baasje Orlaith kocht een hondenbuggy voor haar blinde hond, zodat hij altijd mee kan.

Veilig fietsen met je InnoPet fietskar
18 april 3 minuten lezen

Veilig fietsen met je InnoPet fietskar

Dagjes uit met je hond zijn nog makkelijker met de hulp van een fietskar. Samen met je trouwe viervoeter fiets je door natuurgebieden of de stad. En als je dan op je bestemming bent aangekomen, koppel je makkelijk de fietsstang af en gebruik je jouw hondenfietskar als hondenbuggy. Lees ons advies om veilig met je hond en de fietskar op pad te gaan.

In 8 stappen: laat je hond wennen aan de hondenbuggy
21 maart 3 minuten lezen

In 8 stappen: laat je hond wennen aan de hondenbuggy

Niet ieder huisdier wil de eerste keer in een hondenbuggy zitten. Met deze stappen laat jij je hond wennen aan de nieuwe bolide.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Wil je relevante tips en tricks ontvangen voor jou en je trouwe viervoeter? En up-to-date blijven van onze nieuwste producten en acties? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Heb je vragen over dit artikel of over onze producten?

We helpen je graag. Neem contact op met Chantal.
Chantal_LoRes
Chantal Vermeulen
Klantenservice