Innopet Logo
Hondenbuggy's

Hondenbuggy's

Kunnen jij en je trouwe viervoeter niet meer samen naar buiten? Met de hondenbuggy van InnoPet ga je er weer samen op uit.

Bekijk het gehele aanbod

InnoPet biedt hoge kwaliteit hondenbuggy’s voor alle soorten maten honden en voor alle toepassingen.

Overzicht van alle producten

Welke buggy past bij jou?
Fietskarren

Fietskarren

Met onze fietskarren gaan jullie samen zorgeloos op avontuur. Dankzij ons unieke bike & buggy model kun je elke fietskar ook als hondenbuggy gebruiken.

Bekijk het gehele aanbod

InnoPet biedt hoge kwaliteit fietskarren voor alle soorten maten honden en voor elke situatie.

Bekijk alle fietskarren
Meer producten

Meer producten

Bekijk ons assortiment en vind het juiste product voor jou en jouw kleine vriend.

Inspiratie & nieuws Over ons Contact

Wandelen met blinde hond Teddy

Na operaties aan goedaardige tumoren in het hoofd en glaucoma in de ogen, heeft hond Teddy geen zicht meer. Na volledig herstel geniet Teddy nog ontzettend veel van buiten wandelen. Baasje Orlaith kocht een hondenbuggy voor haar blinde hond, zodat hij altijd mee kan.

23 april 3 minuten lezen
Wandelen met blinde hond Teddy

Teddy is niet Orlaith haar enige hond. Daisy is Teddy zijn ‘blindengeleidehond’ grapt ze wel eens. Daisy helpt Teddy zijn weg te vinden binnenshuis en buiten tijdens het wandelen. Om Daisy ook de kans te geven lekker op haar gemak te kunnen wandelen, kocht Orlaith een hondenbuggy voor Teddy.

Geuren en geluiden

Horen, ruiken en voelen zijn het nieuwe zien wanneer je blind bent. Als blinde hond geniet Teddy extra veel van al de interessante geluiden en geuren. Met neus in de lucht zit hij in zijn hondenbuggy. Op onbekende plekken kan het moeilijk zijn voor Teddy om te navigeren, zelfs met de hulp van Daisy. De hondenbuggy houd hem dan veilig. Ook op locaties met veel voetganger verkeer, zoals de markt, is de hondenbuggy een veilige plek. De blinde hond kan nog steeds de geuren en geluiden in zich opnemen, maar er is geen kans meer dat een voetganger per ongeluk over hem heen struikelt.

Heuvels en hobbelige bestrating

Orlaith en haar honden Teddy en Daisy wonen in een stad met veel oneven bestrating. Met een hondenbuggy over kasseien en hobbelige paden rijden kan een uitdaging zijn. De eerste hondenbuggy die Orlaith aanschafte was simpel en had kleine plastic wielen. Op de hobbelige bestrating maakte de wielen van de buggy veel lawaai en zat Teddy alle kanten op te schudden. Daarnaast gaat het drietal graag wandelen in de heuvelachtige gebieden die haar woonplaats in Ierland te bieden heeft. De oude buggy bleek hier niet geschikt voor.

Toen Orlaith opzoek ging naar een nieuwe hondenbuggy voor haar blinde hond Teddy, moest die aan 3 dingen voldoen. De buggy moest 3 wielen hebben voor goede wendbaarheid. De wielen mochten niet van hard plastic gemaakt zijn. Het maximum draagvermogen moest hoog genoeg zijn om zowel Daisy als Teddy te dragen. Zo kwam ze uit bij de InnoPet Comfort EFA Eco.

The stroller is easily hosed down”

Zo blij mee, ze kocht er twee

Met de InnoPet Comfort EFA kan Orlaith en de honden met gemak door de modderige vallei banjeren. Ook de oude bestrating in de stad is makkelijk te doen. Voor de dagelijkse wandelingen dicht bij huis, staat er een Comfort EFA buggy thuis. En voor de buitenwandeling ligt er óók een Comfort EFA hondenbuggy achter in de auto. Voor blinde hond Teddy natuurlijk een uitkomst, omdat hij altijd mee kan voor een wandeling ook als die niet vooraf gepland was.

Met de hondenbuggy wandelen door de ‘glen’ maakt de hondenbuggy modderig en vies. Geen probleem, zoals Orlaith zelf zegt: “the buggy is easily hosed down’. Oftewel, ze zet de tuinslang erop om de modder er af te wassen. Na een natte rit is het belangrijk om de buggy goed na te drogen, om roest en piepende wielen te voorkomen.

Het enige wat Orlaith mist aan de InnoPet Comfort EFA Eco, is een bekerhouder. Online vond ze universele cupholders die op elke buggy passen.

Gerelateerde verhalen

Veilig fietsen met je InnoPet fietskar
18 april 3 minuten lezen

Veilig fietsen met je InnoPet fietskar

Dagjes uit met je hond zijn nog makkelijker met de hulp van een fietskar. Samen met je trouwe viervoeter fiets je door natuurgebieden of de stad. En als je dan op je bestemming bent aangekomen, koppel je makkelijk de fietsstang af en gebruik je jouw hondenfietskar als hondenbuggy. Lees ons advies om veilig met je hond en de fietskar op pad te gaan.

In 8 stappen: laat je hond wennen aan de hondenbuggy
21 maart 3 minuten lezen

In 8 stappen: laat je hond wennen aan de hondenbuggy

Niet ieder huisdier wil de eerste keer in een hondenbuggy zitten. Met deze stappen laat jij je hond wennen aan de nieuwe bolide.

Praktische reismand voor Maine Coon katten
6 maart 2 minuten lezen

Praktische reismand voor Maine Coon katten

Het is niet gebruikelijk dat Maine Coon eigenaren hun kat vrij door de buurt laten rondlopen. Ze zijn een gewild ras en staan erom bekend dat ze gestolen worden. Wandelen met een Main Coon (of elke andere binnenkat) wordt steeds gewoner. Als je kat gewend is aan een tuigje, kun je hem bijna overal mee naartoe nemen.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Wil je relevante tips en tricks ontvangen voor jou en je trouwe viervoeter? En up-to-date blijven van onze nieuwste producten en acties? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Heb je vragen over dit artikel of over onze producten?

We helpen je graag. Neem contact op met Chantal.
Chantal_LoRes
Chantal Vermeulen
Klantenservice