Innopet Logo
Hondenbuggy's

Hondenbuggy's

Kunnen jij en je trouwe viervoeter niet meer samen naar buiten? Met de hondenbuggy van InnoPet ga je er weer samen op uit.

Bekijk het gehele aanbod

InnoPet biedt hoge kwaliteit hondenbuggy’s voor alle soorten maten honden en voor alle toepassingen.

Overzicht van alle producten

Welke buggy past bij jou?
Fietskarren

Fietskarren

Met onze fietskarren gaan jullie samen zorgeloos op avontuur. Dankzij ons unieke bike & buggy model kun je elke fietskar ook als hondenbuggy gebruiken.

Bekijk het gehele aanbod

InnoPet biedt hoge kwaliteit fietskarren voor alle soorten maten honden en voor elke situatie.

Bekijk alle fietskarren
Meer producten

Meer producten

Bekijk ons assortiment en vind het juiste product voor jou en jouw kleine vriend.

Inspiratie & nieuws Over ons Contact

4 Tips: je hond naast de buggy laten lopen

Je hond zit waarschijnlijk niet de hele wandeling in de hondenbuggy. Een hond aangelijnd naast een hondenbuggy laten lopen, kan nog best een uitdaging zijn. De riem tussen de wielen, je hond die te dicht voor de wagen loopt, of zo hard aan de riem trekt dat de hondenbuggy omvalt. Wat kun je hier aan doen?

24 September 3 minuten lezen
4 Tips: je hond naast de buggy laten lopen

Je hond naast de (honden)buggy laten lopen klinkt misschien niet als een uitdaging, maar vergis je niet. Van verwarde lijnen tot onverwachte trekken, er zijn een paar dingen om in gedachten te houden voor vlotte en veilige wandelingen.

We gaan in de rest van dit artikel ervan uit dat je hond al gewend is aan de hondenbuggy. Lees anders eerst onze tips om je hond te laten wennen aan de hondenbuggy.

1. Kies de juiste riemlengte Een kortere riem kan het risico dat je hond zich in de wielen van de buggy verstrikt aanzienlijk verminderen. Hoewel langere riemen meer vrijheid bieden, geven ze jou minder controle, vooral in drukke gebieden.

2. Beheers de basiscommando’s Een goed getrainde hond is een plezier om mee te wandelen. Basiscommando’s zoals “voet” of “naast” zijn essentieel. Als je hond de neiging heeft om te trekken, overweeg dan om je aan te melden voor een trainingssessie om dit probleem aan te pakken.

  • Oefen in een afleidingsvrije omgeving: Begin met trainen in een rustige omgeving, en introduceer geleidelijk meer afleidingen naarmate je hond bekwaamder wordt.
  • Focus op de basis: Zorg ervoor dat je hond een goed begrip heeft van de basiscommando’s voordat je doorgaat naar complexere scenario’s.
  • Beloon goed gedrag: Positieve bekrachtiging, zoals snoepjes of lof, kan je hond motiveren om nieuwe commando’s te leren.

3. Houd rekening met je omgeving

  • Wees je bewust van anderen: Wees altijd op de hoogte van je omgeving en geef andere voetgangers voldoende ruimte.
  • Gebruik het trottoir: Gebruik indien mogelijk het trottoir met je hond aan de kant die het dichtst bij de stoeprand ligt om het voetverkeer niet te belemmeren.
  • Pas je aan verschillende terreinen aan: Wees voorbereid om je wandeltempo en techniek aan te passen aan het terrein.

4. Vermijd het bevestigen van de riem aan de buggy

  • Veiligheid eerst: Bevestig de riem van je hond nooit rechtstreeks aan de buggy. Dit kan een gevaarlijke situatie creëren voor zowel jou als je huisdier.
  • Behoud controle: Het houden van de riem in je hand stelt je in staat om snel te reageren op onverwachte situaties.

Extra tips:

  • Begin langzaam: Verhoog geleidelijk de duur en complexiteit van je wandelingen naarmate je hond comfortabeler wordt.
  • Wees geduldig: Trainen kost tijd, dus raak niet ontmoedigd als je niet meteen resultaten ziet.
  • Raadpleeg een professional: Als je moeite hebt met trainen, overweeg dan een professionele hondentrainer te raadplegen.

Onthoud: Elke hond is uniek en wat voor de een werkt, hoeft niet voor de ander te werken. De sleutel is om een trainingsmethode te vinden die zowel bij jou als bij de persoonlijkheid van je hond past. Met geduld en consistentie kun jij en je harige vriend van veel leuke wandelingen samen genieten.

Gerelateerde verhalen

Adoptiehond Lucy en haar InnoPet hondenbuggy
15 October 3 minuten lezen

Adoptiehond Lucy en haar InnoPet hondenbuggy

Soms is een blessure van een hond tijdelijk, en soms zal een blessure de rest van het leven van je hond duren. Lucy is een actieve hond die houdt van de buitenlucht en van rondrennen. Door een ongelukje kreeg ze een pijnlijke heup. Met Lucy's InnoPet hondenbuggy kan ze nog steeds met de roedel mee en genieten van haar avonturen in de natuur.

5 Tips om je hondenbuggy klaar te maken voor de herfst 🍁
26 September 3 minuten lezen

5 Tips om je hondenbuggy klaar te maken voor de herfst 🍁

De zomer is voorbij, en in de lage landen ligt het gure weer op ons te wachten. Hoe bereid je jouw hondenbuggy ritjes voor op regenbuien en kou? Met deze 5 tips kunnen jij en je harige vriend voorbereid op avontuur! Ook als het niet meer zo zonnig is.

Puppy Kimbo en zijn panterprint buggy
6 September 2 minuten lezen

Puppy Kimbo en zijn panterprint buggy

Janine koos voor de InnoPet Allure Cheetah buggy voor haar puppy Kimbo, omdat ze een stijlvolle, praktische oplossing zocht om hem mee te nemen tijdens wandelingen en uitjes. Haar grotere hond kan nu lekker zijn wandelingen afmaken, terwijl kleine Kimbo een dutje doet in zijn buggy.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Wil je relevante tips en tricks ontvangen voor jou en je trouwe viervoeter? En up-to-date blijven van onze nieuwste producten en acties? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Heb je vragen over dit artikel of over onze producten?

We helpen je graag. Neem contact op met onze klantenservice.