Innopet Logo
Hondenbuggy's

Hondenbuggy's

Kunnen jij en je trouwe viervoeter niet meer samen naar buiten? Met de hondenbuggy van InnoPet ga je er weer samen op uit.

Bekijk het gehele aanbod

InnoPet biedt hoge kwaliteit hondenbuggy’s voor alle soorten maten honden en voor alle toepassingen.

Overzicht van alle producten

Welke buggy past bij jou?
Fietskarren

Fietskarren

Met onze fietskarren gaan jullie samen zorgeloos op avontuur. Dankzij ons unieke bike & buggy model kun je elke fietskar ook als hondenbuggy gebruiken.

Bekijk het gehele aanbod

InnoPet biedt hoge kwaliteit fietskarren voor alle soorten maten honden en voor elke situatie.

Bekijk alle fietskarren
Meer producten

Meer producten

Bekijk ons assortiment en vind het juiste product voor jou en jouw kleine vriend.

Inspiratie & nieuws Over ons Contact

Je hond en warm zomerweer

De meeste mensen zijn enthousiast over het warme zomerweer. Terwijl wij graag de BBQ aansteken en genieten van de zonnestralen, kunnen onze harige vrienden het moeilijk hebben in de hitte. Hoe goed je hond met warm weer omgaat, hangt af van zijn ras, grootte, leeftijd en of hij een gezond gewicht heeft.

31 May 3 minuten lezen
Je hond en warm zomerweer

Hoe heet is te heet?

In de regel moet een hondeneigenaar voorzichtig zijn bij temperaturen vanaf 25 ℃. Het is echter belangrijk om te onthouden dat ras, leeftijd en algemene gezondheid een grote rol kunnen spelen. Vooral rassen met een korte snuit, zoals mopshonden en bulldogs, honden met overgewicht en oudere pups zijn gevoelig voor hitte. Als je niet zeker weet of de buitentemperatuur te warm is voor je hond, neem dan het zekere voor het onzekere en houd je huisdier binnen waar het koeler is.

 

De pootproef

Bij een luchttemperatuur van 25℃ kan asfalt al opwarmen tot 52℃! Ook zand, baksteen en beton kunnen erg heet worden. Terwijl je voeten worden beschermd door je schoenen, heeft je hond een reële kans om zijn poten te verbranden.

Controleer de warmte van de grond door de poottest uit te voeren: als de grond te heet is om er vijf seconden comfortabel je hand op te houden, is hij te heet voor de poten van je hond.

Warm weer kan gevaarlijk zijn voor je hond. In dit schema lees je af welke temperatuur gevaarlijk is voor jouw hond.

Hoe houd je je hond koel

  • Hydratatie
    Water is essentieel voor elk levend wezen, maar vooral voor honden die niet kunnen zweten zoals wij mensen. Zorg ervoor dat je huisdier altijd vers, schoon water tot zijn beschikking heeft. Neem een draagbare waterbak en een fles water mee tijdens wandelingen. Vul de drinkbak thuis regelmatig opnieuw.
  • Wandelingen plannen
    Vergeet de middagwandeling. Als jij het heetst van de dag niet aangenaam vindt, dan is het dat zeker niet voor je hond. Ga ‘s ochtends vroeg wandelen voordat de zon te intens wordt. Of wacht tot het ‘s avonds afkoelt. Als je alleen overdag naar buiten kunt, blijf dan op schaduwrijke plekken zoals parken met veel bomen of graspaden.
  • Schaduw
    Als je je hond in de tuin vrij laat, maak dan een koele plek voor je hond. Een paraplu, een tent of zelfs wat strategisch geplaatst meubilair kan een schaduwrijke plek creëren. Als je onderweg bent en even wilt uitrusten, kies dan een plek waar je hond in de schaduw kan zitten of liggen.

 

Tekenen van een oververhitting bij je hond

Hoewel het belangrijk is om voorzorgsmaatregelen te nemen, is het altijd goed om je bewust te zijn van de tekenen van een hitteberoerte. Overmatig hijgen, kwijlen, glazige ogen, overgeven en lusteloosheid zijn allemaal redenen tot bezorgdheid. Als je vermoedt dat je hond oververhit is, breng hem dan naar een koele, schaduwrijke plek, geef hem water en maak zijn vacht nat met koel (niet koud) water. Als de symptomen aanhouden, ga dan onmiddellijk naar de dierenarts!

 

Gerelateerde verhalen

Puppy Kimbo en zijn panterprint buggy
6 September 2 minuten lezen

Puppy Kimbo en zijn panterprint buggy

Janine koos voor de InnoPet Allure Cheetah buggy voor haar puppy Kimbo, omdat ze een stijlvolle, praktische oplossing zocht om hem mee te nemen tijdens wandelingen en uitjes. Haar grotere hond kan nu lekker zijn wandelingen afmaken, terwijl kleine Kimbo een dutje doet in zijn buggy.

Harry, Holly en hun InnoPet Hercules
13 August 3 minuten lezen

Harry, Holly en hun InnoPet Hercules

Labradors Harry en Holly zijn onafscheidelijk. Samen met de baasjes gaat het duo graag wandelen en op avontuur in de Schotse natuur. Toen Harry artritis kreeg, gingen de uitjes steeds moeizamer. Toen baasje Jacqueline iemand zag met een hond in een buggy, wist ze dat dit het verschil zou maken voor haar familie.

Welk type hondenbaas ben jij? Doe de test!
9 August 2 minuten lezen

Welk type hondenbaas ben jij? Doe de test!

Ben jij een strenge trainer of een verwennende baas? Doe de test en ontdek welk type hondenbaas jij bent!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Wil je relevante tips en tricks ontvangen voor jou en je trouwe viervoeter? En up-to-date blijven van onze nieuwste producten en acties? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Heb je vragen over dit artikel of over onze producten?

We helpen je graag. Neem contact op met Chantal.
Chantal_LoRes
Chantal Vermeulen
Klantenservice