Innopet Logo
Hondenbuggy's

Hondenbuggy's

Kunnen jij en je trouwe viervoeter niet meer samen naar buiten? Met de hondenbuggy van InnoPet ga je er weer samen op uit.

Bekijk het gehele aanbod

InnoPet biedt hoge kwaliteit hondenbuggy’s voor alle soorten maten honden en voor alle toepassingen.

Overzicht van alle producten

Welke buggy past bij jou?
Fietskarren

Fietskarren

Met onze fietskarren gaan jullie samen zorgeloos op avontuur. Dankzij ons unieke bike & buggy model kun je elke fietskar ook als hondenbuggy gebruiken.

Bekijk het gehele aanbod

InnoPet biedt hoge kwaliteit fietskarren voor alle soorten maten honden en voor elke situatie.

Bekijk alle fietskarren
Meer producten

Meer producten

Bekijk ons assortiment en vind het juiste product voor jou en jouw kleine vriend.

Inspiratie & nieuws Over ons Contact

Mobiliteitsproblemen bij honden; wanneer wandelen niet vanzelfsprekend is

"Waarom zit je hond in een wandelwagen, kan hij niet lopen?" Een lopende hond lijkt voor de meeste mensen zo vanzelfsprekend. Ze hebben vier poten. Waarom moeten ze rondgeduwd worden in een wandelwagen? Voor veel hondeneigenaren is wandelen met hun hond helemaal niet vanzelfsprekend! Hun hond kan lijden aan een erfelijke ziekte, kanker, artritis, IVDD of heupdysplasie. Eerlijk gezegd is de lijst met redenen waarom een hond moeite heeft met lopen eindeloos!

19 September 3 minuten lezen
Mobiliteitsproblemen bij honden; wanneer wandelen niet vanzelfsprekend is

Oude honden en pups

Een oude hond kan wat trager worden. Net als bij mensen vermindert hun fitheid. De spieren van de ouder wordende hond worden stijf en ze hebben niet meer de energie die ze enkele jaren geleden hadden. Oude honden kunnen niet meer de grote afstanden lopen die ze gewend waren. Maar snel moe worden is niet alleen een probleem voor oude honden. Ook puppy’s worden veel sneller moe dan je zou denken. Ze zien er tijdens het spelen misschien uit als pluizige ballen vol energie. Maar net als een mensenkind hebben puppy’s veel slaap nodig. Hun energiereserve is vrij beperkt. Voor sommigen lijkt dit misschien geen mobiliteitsprobleem. We hebben het er nog wel eens over als je pup halverwege je wandeling in slaap is gevallen en je hem of haar naar huis moet dragen.

Honden met blessures

Ongelukken gebeuren helaas. Verwondingen zoals botbreuken kunnen je hond weken, zo niet maanden, van zijn voeten houden. Soms leidt het zelfs tot blijvende schade. Gips kan een hond belemmeren in zijn dagelijkse routine en wandelingen buiten. Ook gewrichtsbanden kunnen scheuren en daardoor instabiliteit in de gewrichten veroorzaken.

Overgewicht bij honden

Obesitas bij honden is niet ongewoon. Het is echter niet gezond. Zwaarlijvige honden hebben vaak minder energie dan gezonde honden. Het overgewicht belast de gewrichten van de hond, wat kan leiden tot verminderde mobiliteit. Overgewicht kan er zelfs toe leiden dat de hond artritis ontwikkelt.

Gewrichtsaandoeningen bij honden

Artrose is een aandoening waarbij het kraakbeen rond de gewrichten slijt. Dit leidt tot pijn en verminderde mobiliteit. Artrose komt vaak voor bij oudere honden en bepaalde hondenrassen zoals Labradors. Een andere veel voorkomende gewrichtsaandoening is heupdysplasie. Heup- en elleboogdysplasie komt vaak voor bij rassen zoals Duitse herders, Bulldogs, Mopshonden en Labrador Retrievers. Dysplasie wordt veroorzaakt doordat het gewricht zich niet goed ontwikkelt en resulteert in instabiliteit, kreupelheid, pijn en vaak artritis.

Waarom zit je hond in een wandelwagen, kan hij niet lopen?”

Ruggengraat aandoeningen bij honden

Bij teckels is IVDD een veel voorkomende aandoening. Intervertebrale Discus Disease (IVDD) komt voor bij 25 procent van de teckels, wat bijna twee keer meer is dan bij andere hondenrassen. IVDD zet druk op het wervelkolom van de hond. Deze druk veroorzaakt pijn, problemen met lopen en zelfs verlamming. Ook degeneratieve myelopathie tast het ruggenmerg aan. Deze progressieve ziekte leidt tot zwakte en coördinatieverlies in de achterpoten.

Andere oorzaken van verminderde mobiliteit bij honden

Er zijn vele redenen waarom een hond moeite kan hebben met lopen. Kanker, neurologische aandoeningen, spier- en peesproblemen, aangeboren of ontwikkelingsproblemen en infecties kunnen allemaal oorzaken zijn van verminderde mobiliteit bij honden. Mobiliteitsproblemen kunnen het gevolg zijn van een combinatie van factoren en een nauwkeurige diagnose door een dierenarts is cruciaal om een onderliggende oorzaak en geschikte behandelingsopties te bepalen.

Waarom zit je hond in een wandelwagen?

De volgende keer dat je iemand ziet lopen met een hond in een wandelwagen, weet je waarom. De hond kan misschien niet lopen. Als je een hondeneigenaar bent die een hondenwandelwagen gebruikt, help dan mensen te leren waarom jij of je hond er een nodig heeft. De reden waarom uw hond in een buggy zit, heeft misschien niet eens te maken met gezondheidsproblemen. Wat de reden ook is, jouw reden is een goede reden.

Ontdek de wandelwagens voor honden en bekijk welke het beste past bij jouw behoeftes.

Gerelateerde verhalen

De 9 beste hondenbuggys voor op vakantie
21 June 5 minuten lezen

De 9 beste hondenbuggys voor op vakantie

Ben je op zoek naar een hondenbuggy om mee te nemen op reis? Welke hondenbuggy het beste bij je past, hangt af van het soort vakantie dat je gaat maken. Heb je een compacte hondenbuggy nodig voor in het vliegtuig, een stevige hondenbuggy voor tijdens het wandelen of een fietskar voor je hond?

Tweedehands hondenbuggy
20 June 3 minuten lezen

Tweedehands hondenbuggy

Een hondenbuggy kan een dure investering zijn. Zeker als je niet zeker weet hoe lang je hond er gebruik van gaat maken. Een tweedehands hondenbuggy kan dan een uitkomst zijn. Wij leggen je uit waar je op moet letten bij de aanschaf van een tweedehands hondenbuggy.

Met de hondenbuggy op vakantie
12 June 2 minuten lezen

Met de hondenbuggy op vakantie

Teckel Maxi gaat op vakantie naar Zuid-Frankrijk met zijn baasjes Jan en Nel. Door artritis kan Maxi niet meer zo lang lopen als voorheen. Om op vakantie toch op pad te kunnen gaan hebben Jan en Nel een hondenbuggy aangeschaft voor Maxi. Nu kunnen de baasjes lekker ver wandelen, zonder hun hond uit te putten.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Wil je relevante tips en tricks ontvangen voor jou en je trouwe viervoeter? En up-to-date blijven van onze nieuwste producten en acties? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Heb je vragen over dit artikel of over onze producten?

We helpen je graag. Neem contact op met Chantal.
Chantal_LoRes
Chantal Vermeulen
Klantenservice