Innopet Logo
Hondenbuggy's

Hondenbuggy's

Kunnen jij en je trouwe viervoeter niet meer samen naar buiten? Met de hondenbuggy van InnoPet ga je er weer samen op uit.

Bekijk het gehele aanbod

InnoPet biedt hoge kwaliteit hondenbuggy’s voor alle soorten maten honden en voor alle toepassingen.

Overzicht van alle producten

Welke buggy past bij jou?
Fietskarren

Fietskarren

Met onze fietskarren gaan jullie samen zorgeloos op avontuur. Dankzij ons unieke bike & buggy model kun je elke fietskar ook als hondenbuggy gebruiken.

Bekijk het gehele aanbod

InnoPet biedt hoge kwaliteit fietskarren voor alle soorten maten honden en voor elke situatie.

Bekijk alle fietskarren
Meer producten

Meer producten

Bekijk ons assortiment en vind het juiste product voor jou en jouw kleine vriend.

Inspiratie & nieuws Over ons Contact

Met je hond op vakantie

Wie houdt er niet van vakantie? Je wilt er zeker van zijn dat je reis leuk is voor elk gezinslid, inclusief je hond. Lees deze tips om je hondvriendelijke vakantie te plannen.

9 november 4 minuten lezen
Met je hond op vakantie

Hondvriendelijke vakantiebestemming

Als je besloten hebt waar je heen wilt, is het tijd om een verblijfplaats en attracties te zoeken. Om het verblijf van je hond aangenaam te maken, check je eerst deze dingen:

 • Staat het hotel of de accommodatie honden toe? Zo ja, vraag dan om een kamer op de begane grond als er geen lift is.
 • Zijn er gebieden in de buurt van de accommodatie waar je gemakkelijk met je hond kunt wandelen?
 • Staan de attracties en plaatsen die je wilt bezoeken honden toe?
 • Is het klimaat geschikt voor je hond? Als je bestemming veel warmer of kouder is dan je hond gewend is, moet je misschien accessoires voor hem meenemen.

Op reis met je hond naar het buitenland

Dus je neemt je hond mee op reis naar het buitenland. Niet elk land heeft dezelfde regels voor huisdieren. Meestal vind je de regels en voorschriften op de website van de overheid van je eigen land en van het land dat je bezoekt. Als je in de EU reist, heeft je hond het volgende nodig:

 • Een microchip
 • Een geldige rabiësvaccinatie
 • Een diergezondheidscertificaat of geldig dierenpaspoort
 • Behandeling tegen lintworm

Maak ruim voor je reis een afspraak met je dierenarts om er zeker van te zijn dat ze fit genoeg zijn om te reizen.

Als je met het vliegtuig reist, vergeet dan niet de richtlijnen van de luchtvaartmaatschappij voor het reizen met je hond te controleren.

Wintervakantie met je hond

Misschien drijft de kou je naar warmere klimaten, of wil je graag kerstmarkten bezoeken met je hond. Als je je hond meeneemt naar een plek met veel voetgangers (zoals een kerstmarkt), moet je rekening houden met de volgende veiligheidsrisico’s:

 • Eten op de grond. Je hond kan een snack eten die een gezondheidsrisico vormt.
 • Een grote menigte. Hoe groot je hond ook is, andere mensen kunnen hem gemakkelijk over het hoofd zien. Het is gevaarlijk als iemand op zijn poten gaat staan.
 • Pijnlijke voeten. Afval op de grond of een ongelijk terrein kunnen ervoor zorgen dat je hond pijn krijgt aan de poten. Denk ook aan de koude grond in de winter.

Als je je hond meeneemt naar een kerstmarkt, kun je overwegen om een hondenbuggy mee te nemen. Er is geen kans dat ze van de grond eten of hun voeten pijn doen als ze veilig in hun hondenwagen zitten.

Zomervakantie met uw hond

Het is zomer en jij en je hond genieten van het warme weer! Ga je op reis naar het buitenland of ga je voor een staycation met je hond? Als je tijdens de zomervakantie drukke plaatsen bezoekt met je hond, moet je rekening houden met de volgende veiligheids- en gezondheidsrisico’s:

 • -Uitdroging. Zorg ervoor dat je hond genoeg water drinkt. Als je van huis gaat, zorg dan dat je een fles water en een bak meeneemt waar je hond uit kan drinken.
 • Schaduw en rust. Bied je hond rust en een plek uit de zon als je naar buiten gaat. Als jij en je hond een hele dag op pad zijn, zorg er dan voor dat ze verschillende momenten hebben waarop ze kunnen rusten.
 • Drukke toeristische attracties. Als je een plek bezoekt met veel voetgangers, zorg er dan voor dat niemand op de poten van je hond stapt.
 • Hete grond. De stoep en het wegdek worden warm in de zomer. Controleer of de grond niet te heet is voor je hond om op te lopen, door je eigen hand 10 seconden op het oppervlak te leggen.

Een goede manier om je hond een plek te geven om uit te rusten en uit de zon te houden, is door een hondenwandelwagen mee te nemen op je uitstapjes. Ook is de kans groter dat je winkels en toeristische attracties in mag als je hond in een gesloten hondenbuggy zit.

Geniet van je reis met de hond

Vergeet niet een vertrouwd voorwerp van thuis mee te nemen op reis. Je hond zal veel relaxter zijn als hij een deken of speeltje heeft die naar huis ruikt.Ben je op zoek naar een hondenwandelwagen om mee te nemen op vakantie? Zoek een hondenbuggy voor je vakantiereis.

Gerelateerde verhalen

Hondenshow: meer dan een schoonheidswedstrijd
31 januari 2 minuten lezen

Hondenshow: meer dan een schoonheidswedstrijd

Deelnemen aan hondenshows is een opwindende en lonende ervaring voor zowel hondenbaasjes als hun harige viervoeters. Hoewel veel mensen hondenshows associëren met de traditionele conformiteitswedstrijden waar honden worden beoordeeld op hun uiterlijk, is er een hele wereld van diverse wedstrijden en demonstraties die verder gaan dan de standaard schoonheidswedstrijd.

In 3 stappen een hondenbuggy kiezen
26 november 2 minuten lezen

In 3 stappen een hondenbuggy kiezen

Het kiezen van een hondenbuggy kan een moeilijke beslissing zijn. Het is belangrijk om rekening te houden met jouw behoeften en die van je huisdier. Weet je niet zeker wat die behoeften zijn? Ontdek in 3 stappen hoe je een wandelwagen voor je huisdier kiest.

Een kat in een hondenbuggy: zo ga je veilig eropuit met jouw kat
8 november 3 minuten lezen

Een kat in een hondenbuggy: zo ga je veilig eropuit met jouw kat

Een kat in een hondenbuggy is helemaal niet raar. Ook katten moeten mentaal gestimuleerd worden. Door ze naar buiten te laten kunnen ze de omgeving ruiken en zien. Als je kat niet zelfstandig naar buiten kan, is het een goed idee om de kat in een hondenbuggy naar buiten te nemen.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Wil je relevante tips en tricks ontvangen voor jou en je trouwe viervoeter? En up-to-date blijven van onze nieuwste producten en acties? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Heb je vragen over dit artikel of over onze producten?

We helpen je graag. Neem contact op met Chantal.
Chantal_LoRes
Chantal Vermeulen
Klantenservice