Innopet Logo
Hondenbuggy's

Hondenbuggy's

Kunnen jij en je trouwe viervoeter niet meer samen naar buiten? Met de hondenbuggy van InnoPet ga je er weer samen op uit.

Bekijk het gehele aanbod

InnoPet biedt hoge kwaliteit hondenbuggy’s voor alle soorten maten honden en voor alle toepassingen.

Overzicht van alle producten

Welke buggy past bij jou?
Fietskarren

Fietskarren

Met onze fietskarren gaan jullie samen zorgeloos op avontuur. Dankzij ons unieke bike & buggy model kun je elke fietskar ook als hondenbuggy gebruiken.

Bekijk het gehele aanbod

InnoPet biedt hoge kwaliteit fietskarren voor alle soorten maten honden en voor elke situatie.

Bekijk alle fietskarren
Meer producten

Meer producten

Bekijk ons assortiment en vind het juiste product voor jou en jouw kleine vriend.

Inspiratie & nieuws Over ons Contact

Veilig fietsen met je InnoPet fietskar

Dagjes uit met je hond zijn nog makkelijker met de hulp van een fietskar. Samen met je trouwe viervoeter fiets je door natuurgebieden of de stad. En als je dan op je bestemming bent aangekomen, koppel je makkelijk de fietsstang af en gebruik je jouw hondenfietskar als hondenbuggy. Lees ons advies om veilig met je hond en de fietskar op pad te gaan.

18 april 3 minuten lezen
Veilig fietsen met je InnoPet fietskar

Als je de fietskar hebt aangesloten aan je fiets, kun je op pad! Heb je hulp nodig bij de montage van de fietsstang? Bekijk dan hier de handleiding en de video.

Als een caravan

Misschien heb je nog nooit met een aanhanger of caravan achter de auto gereden, maar je hebt vast wel eens een video gezien van een caravan die schaart waardoor die kantelt en de auto mee trekt. Nou is een fietskar geen caravan, maar je zult merken dat je met een aanhanger aan je fiets net iets anders manoeuvreert dan normaal. Houd dus tijdens het fietsen met de fietskar rekening met onderstaande veiligheidswaarschuwingen.

Snelheid met de fietskar

We raden aan niet harder dan 16 km/u op rechte wegen (met gladde bestrating) te fietsen. Heb je een e-bike? Houd dan goed in de gaten dat je deze snelheid niet overschrijd. De kans dat je fietskar omslaat of kantelt door oneffenheid in het wegdek wordt verhoogd bij hoge snelheid.

Bochten nemen met de fietskar

Gewoon de bocht om gaan met de fiets, appeltje-eitje. Met je fietskar ben je minder wendbaar dan je gewend bent. Neem de bocht altijd zo ruim als je kunt. Als je de bocht te krap neemt, bestaat de kans dat je met fietskar en al omvalt. Als je de bocht niet ruim kunt nemen, zorg er dan voor dat je de bocht langzaam neemt.

Let hier extra op als je de bocht neemt:

  • We raden aan een bocht altijd te nemen met een maximum snelheid van 5km/u.
  • Voorkom dat je met een wiel van de fietskar een stoeprand of berm raakt.
  • Voorkom dat je de bocht te scherp maakt. Wanneer de fietsstang de achterband van je fiets raakt kun je scharen. Ook als de fietsstang ver van je achterwiel vandaan buigt, kan dit de fietsstang of het verbindingselement beschadigen.

De hond verschuift in de fietskar

Je huisdier kan besluiten anders te willen zitten of liggen in de fietskar. Houd er rekening mee dat je deze verschuiving waarschijnlijk voelt wanneer je fietst. Je kunt een ruk aan je achterwiel voelen, zeker als je hond wat zwaarder is. Let er op dat je hond niet te ver naar voren in de fietskar gaat liggen. De voorkant van de fietskar (waar gewoonlijk het voorwiel zit) kan over de grond slepen wat de wagen beschadigd en gevaarlijke situaties kan opleveren.

Achteruit steken met de fietskar

Je wilt met je fiets en fietskar omdraaien op een plek waar het te smal is om een U-bocht te maken. Achteruit lopen met de fietskar aan je fiets is ontzettend moeilijk. We raden je daarom ook aan om de fietskar te ontkoppelen van je fiets om de kar en de fiets apart van elkaar te keren.

Verbinding tussen fiets en fietskar voor hond

E-bike, pedelec, fatbike of elektrische fiets met de fietskar

InnoPet raad niet aan om een fietskar te gebruiken in combinatie met een aangedreven voertuig zoals een elektrische fiets. Met deze voertuigen wordt met gemak de maximale advies snelheid van 16 km/u overschreden. Dit kan gevaarlijke situaties veroorzaken. Toch van plan een fietskar te gebruiken met een aangedreven fiets? Houd hier dan rekening mee:

Een InnoPet fietskar wordt verbonden aan de achteras van de fiets. Het is vaak niet mogelijk om de connector te installeren op een elektrische fiets met achterwielaandrijving. Vraag je fietsenmaker voor de zekerheid of het mogelijk is om de InnoPet fiets connector aan jouw (elektrische)fiets vast te maken of laat de fietsenmaker de instructie video bekijken.

Gerelateerde verhalen

Wandelen met blinde hond Teddy
23 april 3 minuten lezen

Wandelen met blinde hond Teddy

Na operaties aan goedaardige tumoren in het hoofd en glaucoma in de ogen, heeft hond Teddy geen zicht meer. Na volledig herstel geniet Teddy nog ontzettend veel van buiten wandelen. Baasje Orlaith kocht een hondenbuggy voor haar blinde hond, zodat hij altijd mee kan.

In 8 stappen: laat je hond wennen aan de hondenbuggy
21 maart 3 minuten lezen

In 8 stappen: laat je hond wennen aan de hondenbuggy

Niet ieder huisdier wil de eerste keer in een hondenbuggy zitten. Met deze stappen laat jij je hond wennen aan de nieuwe bolide.

Praktische reismand voor Maine Coon katten
6 maart 2 minuten lezen

Praktische reismand voor Maine Coon katten

Het is niet gebruikelijk dat Maine Coon eigenaren hun kat vrij door de buurt laten rondlopen. Ze zijn een gewild ras en staan erom bekend dat ze gestolen worden. Wandelen met een Main Coon (of elke andere binnenkat) wordt steeds gewoner. Als je kat gewend is aan een tuigje, kun je hem bijna overal mee naartoe nemen.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Wil je relevante tips en tricks ontvangen voor jou en je trouwe viervoeter? En up-to-date blijven van onze nieuwste producten en acties? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Heb je vragen over dit artikel of over onze producten?

We helpen je graag. Neem contact op met Chantal.
Chantal_LoRes
Chantal Vermeulen
Klantenservice