Innopet Logo
Hondenbuggy's

Hondenbuggy's

Kunnen jij en je trouwe viervoeter niet meer samen naar buiten? Met de hondenbuggy van InnoPet ga je er weer samen op uit.

Bekijk het gehele aanbod

InnoPet biedt hoge kwaliteit hondenbuggy’s voor alle soorten maten honden en voor alle toepassingen.

Overzicht van alle producten

Welke buggy past bij jou?
Fietskarren

Fietskarren

Met onze fietskarren gaan jullie samen zorgeloos op avontuur. Dankzij ons unieke bike & buggy model kun je elke fietskar ook als hondenbuggy gebruiken.

Bekijk het gehele aanbod

InnoPet biedt hoge kwaliteit fietskarren voor alle soorten maten honden en voor elke situatie.

Bekijk alle fietskarren
Meer producten

Meer producten

Bekijk ons assortiment en vind het juiste product voor jou en jouw kleine vriend.

Inspiratie & nieuws Over ons Contact

Verschillende banden voor verschillende ondergronden

Of je nu van plan bent om met je hond naar het strand, het bos of de stad te gaan, een hondenkar moet voldoen aan jouw behoeften en die van je hond. Net elk type wiel is bedoeld voor gebruik op zandstranden. Zelfs als je niet met je hondenkar van de stoep gaat, wil je misschien weten welke wielen er zijn.

12 September 3 minuten lezen
Verschillende banden voor verschillende ondergronden

Soorten banden

Bij de InnoPet hondenwandelwagens zijn er 3 soorten banden. De meeste buggy’s hebben EFA banden. EFA-materiaal is een lichtgewicht kunststof met een rubberachtige flexibiliteit. Deze banden kunnen niet doorprikt worden en hoeven niet bijgevuld te worden met lucht.

Dan zijn er ook nog PU-banden. PU is een stevig, duurzaam synthetisch materiaal dat zeer weinig geluid maakt als het over het wegdek rijdt. PU kan, net als EFA, niet lek raken en hoeft niet bijgevuld te worden met lucht. Op dit moment heeft alleen de InnoPet Premium Cozy PU-banden, maar er zijn voor dit model luchtbanden verkrijgbaar die apart worden verkocht.

Luchtbanden op hondenbuggy’s zorgen voor meer demping en voelen volgens sommigen comfortabeler aan. Luchtbanden op hondenbuggy’s zijn vaak groter dan EFA- of PU-banden, wat handig is als je over oneffen terrein rijdt.

Hondenbuggy EFA band
EFA

Hondenbuggy PU band
PU

Hondenbuggy luchtband
Lucht

 

Hondenbuggy in de stad

Bij het gebruik van een hondenwandelwagen in stedelijke gebieden is wendbaarheid noodzaak. Op smalle of drukke straten kun je met de kleine wielen van je hondenbuggy snel bochten maken en obstakels ontwijken. Steden en dorpen zijn meestal goed bestraat. Eigenlijk zijn alle InnoPet hondenbuggy’s geschikt voor gebruik in de stad.

InnoPet hondenbuggy’s voor in de stad: InnoPet Allure, InnoPet Avenue, InnoPet City Hopper, InnoPet City Buggy en Mamut

hondenbuggy in het bos of het park

Als je met een hondenkinderwagen off-road gaat, wil je dat de hond comfortabel zit en niet door elkaar wordt geschud tijdens de rit. Luchtbanden kunnen een deel van het schudden wegnemen. EFA- en PU-banden zijn ook geschikt voor oneffen terrein, omdat ze niet lek gaan en soepel over ruwe oppervlakken rollen. Met deze hondenbuggy’s kun je over gras, grind en bospaden rijden. Let wel op, wandelen met een hondenkar over extreem rotsachtige oppervlakken is waarschijnlijk geen goed idee.

InnoPet hondenrollers voor gebruik in het bos of het park: Premium Cozy, Comfort EFA, Comfort Air, All Terrain, Adventure, Monaco Hercules 2.0, Sporty Evolution, Sporty Trailer Deluxe

Hondenbuggy op het strand

Als je van plan bent om met je hond naar het strand te gaan, is een hondenwandelwagen die makkelijk over zand rolt een must. Stevige wielen die niet wegzakken in het mulle zand en niet vast komen te zitten in nat strandzand. Stevige velgen en middelgrote wielen zijn belangrijk. Metalen spaken en zand gaan over het algemeen niet goed samen. Kleine wielen komen gemakkelijk vast te zitten in los zand, net als dunne grote wielen. PU-, EFA- en luchtbanden kunnen gecombineerd worden gebruikt.

InnoPet hondenbuggy’s voor op het strand: Premium Cozy, Comfort EFA, Adventure, Sporty Evolution

 

Ontdek welke hondenwagen het beste bij jouw wensen past!

Gerelateerde verhalen

De 9 beste hondenbuggys voor op vakantie
21 June 5 minuten lezen

De 9 beste hondenbuggys voor op vakantie

Ben je op zoek naar een hondenbuggy om mee te nemen op reis? Welke hondenbuggy het beste bij je past, hangt af van het soort vakantie dat je gaat maken. Heb je een compacte hondenbuggy nodig voor in het vliegtuig, een stevige hondenbuggy voor tijdens het wandelen of een fietskar voor je hond?

Tweedehands hondenbuggy
20 June 3 minuten lezen

Tweedehands hondenbuggy

Een hondenbuggy kan een dure investering zijn. Zeker als je niet zeker weet hoe lang je hond er gebruik van gaat maken. Een tweedehands hondenbuggy kan dan een uitkomst zijn. Wij leggen je uit waar je op moet letten bij de aanschaf van een tweedehands hondenbuggy.

Met de hondenbuggy op vakantie
12 June 2 minuten lezen

Met de hondenbuggy op vakantie

Teckel Maxi gaat op vakantie naar Zuid-Frankrijk met zijn baasjes Jan en Nel. Door artritis kan Maxi niet meer zo lang lopen als voorheen. Om op vakantie toch op pad te kunnen gaan hebben Jan en Nel een hondenbuggy aangeschaft voor Maxi. Nu kunnen de baasjes lekker ver wandelen, zonder hun hond uit te putten.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Wil je relevante tips en tricks ontvangen voor jou en je trouwe viervoeter? En up-to-date blijven van onze nieuwste producten en acties? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Heb je vragen over dit artikel of over onze producten?

We helpen je graag. Neem contact op met Chantal.
Chantal_LoRes
Chantal Vermeulen
Klantenservice