Innopet Logo
Hondenbuggy's

Hondenbuggy's

Kunnen jij en je trouwe viervoeter niet meer samen naar buiten? Met de hondenbuggy van InnoPet ga je er weer samen op uit.

Bekijk het gehele aanbod

InnoPet biedt hoge kwaliteit hondenbuggy’s voor alle soorten maten honden en voor alle toepassingen.

Overzicht van alle producten

Welke buggy past bij jou?
Fietskarren

Fietskarren

Met onze fietskarren gaan jullie samen zorgeloos op avontuur. Dankzij ons unieke bike & buggy model kun je elke fietskar ook als hondenbuggy gebruiken.

Bekijk het gehele aanbod

InnoPet biedt hoge kwaliteit fietskarren voor alle soorten maten honden en voor elke situatie.

Bekijk alle fietskarren
Meer producten

Meer producten

Bekijk ons assortiment en vind het juiste product voor jou en jouw kleine vriend.

Inspiratie & nieuws Over ons Contact

Hondenbuggy of kattenbuggy?

Noorse boskatten kunnen behoorlijk zwaar zijn, volwassen katers kunnen wel 9 kg wegen! Geen wonder dat wanneer je twee of meer van deze katten hebt, het een heel gedoe kan zijn om ze te vervoeren. Trotse kattenmoeder Nicky heeft twee Noorse boskatten en over een paar weken komt er een Noorse boskatje bij.

5 september 3 minuten lezen

Eisen aan de wandelwagen voor katten

Toen Nicky op zoek was naar een wandelwagen voor katten Thor en Freya, had ze twee eisen. Hij moest het gewicht van beide katten kunnen dragen (meer dan 12 kilo!) en de wielen moesten over oneffen oppervlakken zoals gras en grind kunnen rijden. Met een gewichtslimiet van 25 kg is de InnoPet Premium Cozy een perfecte match voor Nicky. De PU wielen en het 360° draaibare voorwiel hebben geen moeite om over gras en andere ongelijke oppervlakken te rollen. Zelfs een wandeling over het strand zou geen uitdaging moeten zijn voor de Premium Cozy.

Kattenwandelwagen vs. reismand

Thor heeft last van chronische niesziekte. Zowel Thor als Freya moeten regelmatig naar de dierenarts. Het gebruik van een wandelwagen is niet alleen makkelijker om de twee katten naar de dierenarts te vervoeren, het houdt de katten ook meer ontspannen. Katten vinden het zelden prettig om in een bench of reismand vervoerd te worden. In hun wandelwagen hebben de katten een beter zicht op hun omgeving. Ze kunnen ook gemakkelijk oogcontact maken met hun kattenmoeder om gerustgesteld te worden. Voor Nicky is het duwen van een wandelwagen veel gemakkelijker dan het dragen van een kattenreismand.

Wanneer ze naar buiten gaan, doet Nicky de twee katten een harnas om en bevestigt die aan de stevige bevestigingslijnen in de wandelwagen. De katten zitten rustig in hun katten wandelwagen. Nicky vertelt dat Freya altijd begon te hijgen als ze in een kattenreismand werd vervoerd. Een hijgende kat is een teken van extreme stress of angst. Het lijkt erop dat Freya zich meer op haar gemak voelt wanneer ze in de kattenwandelwagen wordt vervoerd.

Vrouw loopt met hondenbuggy Kat in hondenbuggy Kat springt in hondenbuggy

De katten vertrouwd laten raken

Toen Nicky haar InnoPet Premium Cozy voor het eerst kreeg, wist ze dat ze de katten eerst vertrouwd moest laten raken met de huisdierwandelwagen voordat ze ermee op pad ging. Dus nadat ze de wandelwagen uit de doos had gehaald, liet ze hem in de woonkamer op de grond staan. Na het openvouwen van de buggy, begonnen de katten te snuffelen, te verkennen en er in te springen. Volgens ons is dit de perfecte manier om je huisdier te laten wennen aan de hondenbuggy. Door te spelen, te snuffelen en te verkennen, leren ze niet bang te zijn voor het vreemde voorwerp.

De kattenfamilie uitbreiden

Kitten Loki zal zich over een paar weken bij Nicky’s familie aansluiten. Een derde Noorse boskat! Voorlopig is haar InnoPet Premium Cozy voldoende voor de twee volwassen katten en de kitten. Maar als Loki volgroeid is, zullen ze moeten overwegen om een tweede dierenwagen te nemen, of een groter model dat geschikt is voor drie grote katten. We raden aan om een grotere huisdierbuggy te kopen, zoals de InnoPet Sporty Evolution of de InnoPet Sporty Deluxe. Ze bieden allebei voldoende ruimte voor de drie pluizenbollen.

Gerelateerde verhalen

In 3 stappen een hondenbuggy kiezen
26 november 2 minuten lezen

In 3 stappen een hondenbuggy kiezen

Het kiezen van een hondenbuggy kan een moeilijke beslissing zijn. Het is belangrijk om rekening te houden met jouw behoeften en die van je huisdier. Weet je niet zeker wat die behoeften zijn? Ontdek in 3 stappen hoe je een wandelwagen voor je huisdier kiest.

Met je hond op vakantie
9 november 4 minuten lezen

Met je hond op vakantie

Wie houdt er niet van vakantie? Je wilt er zeker van zijn dat je reis leuk is voor elk gezinslid, inclusief je hond. Lees deze tips om je hondvriendelijke vakantie te plannen.

Een kat in een hondenbuggy: zo ga je veilig eropuit met jouw kat
8 november 3 minuten lezen

Een kat in een hondenbuggy: zo ga je veilig eropuit met jouw kat

Een kat in een hondenbuggy is helemaal niet raar. Ook katten moeten mentaal gestimuleerd worden. Door ze naar buiten te laten kunnen ze de omgeving ruiken en zien. Als je kat niet zelfstandig naar buiten kan, is het een goed idee om de kat in een hondenbuggy naar buiten te nemen.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Wil je relevante tips en tricks ontvangen voor jou en je trouwe viervoeter? En up-to-date blijven van onze nieuwste producten en acties? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Heb je vragen over dit artikel of over onze producten?

We helpen je graag. Neem contact op met Chantal.
Chantal_LoRes
Chantal Vermeulen
Klantenservice